Belgische zonder geldige verblijfsvergunning uit Marokko gezet

marokko
12
23 jan '17
De lokale autoriteiten van de stad Settat besloten om een Belgische die illegaal in Marokko verbleef uit te zetten. De Belgische had geen geldig Marokkaans visum of verblijfsvergunning.

Al Massae meldt vandaag dat de Belgische in kwestie 30 jaar oud is en onrechtmatig in Marokko verbleef sinds 2012, het jaar waarop zij Marokkaans grondgebied binnen kwam. 

De vrouw woonde in een aantal Marokkaanse plaatsen waaronder Rabat, Agadir en Casablanca, alvorens te kiezen voor Settat. De krant meldt dat zij in al deze steden lange interviews met jongeren had, maar de aard van deze gesprekken wordt niet gespecificeerd.

Voor de uitzetting, werd de Belgische gearresteerd in een café waar ze in gezelschap was van een aantal jonge Marokkanen. Tijdens controle van het paspoort door de politie bleek de onregelmatigheid van haar situatie. De uitzetting werd beslist door het Openbaar Ministerie van Setta.

Dit is niet de eerste keer dat een dergelijk besluit is genomen tegen buitenlanders. Net voor dit geval had hetzelfde Openbaar Ministerie in Settat de beslissing genomen om een Amerikaanse vrouw, die in 2015 het land was binnengekomen, terug naar haar land te sturen.

© Redactie 2017
marokko
verblijfsvergunning
illegaal
uitgezet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi