Nationaal onderwijs: 9129 leraren in opleiding geslaagd

marokko
0
23 jan '17
Van de 9279 leraren in opleiding die deelnamen aan het toelatingsexamen in december 2016 , zijn er 9129 geslaagd en zij zullen naar verwachting binnenkort beginnen op hun toegewezen scholen.

Volgens een verklaring van het Ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding is het slagingspercentage voor het toelatingsexamen maar liefst 98,38%, zo meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia vandaag.

Het ministerie van Onderwijs benadrukt dat kandidaten die de test hebben doorstaan de certificaten voor de ambtsaanvaarding moeten ondertekenen in de verschillende scholen, voegde  Al-Ahdath toe. Ter herinnering, deze kandidaten hadden reeds geoefend in de praktijk, als leraren in opleiding, in de scholen aan hen toegewezen. Door het nijpende tekort van gecertificeerde leraren in het Marokkaanse onderwijs, was er gekozen om dit landelijke project te starten, waarbij de leraren in opleiding reeds in de praktijk als oefening voor de klas konden staan en na afronding van de praktijk ervaring en het toelatingsexamen direct een contract krijgen.   Al Ahdath Al Maghribia stelt ook dat 150 leraren in opleiding deze test hebben gefaald. Er waren totaal 9.279 kandidaten.

© Redactie 2017
marokko
onderwijs
te kort
leraren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi