Landbouw: het seizoen 2016-2017 is niet helemaal aangetast

marokko
0
24 jan '17
Ondanks de vrieskou en sneeuwval, wordt het gewas niet helemaal aangetast. Echter, de HCP heeft wel de groeiprognoses naar beneden bijgesteld tot 3,6% in 2017.

Het gewas van het seizoen 2016-2017 kan nog gered worden, ondanks de ijzige kou en sneeuw die verschillende regio's van het Koninkrijk hebben geteisterd de afgelopen dagen, meldt L'Economiste vandaag. Zij stellen wel dat door de weersomstandigheden het Hoge Commissariaat voor Planning (HCP) de groeiprognoses naar beneden heeft bijgesteld, dit wordt nu geschat op 3,6% dit jaar.

L'Economiste stelt dat professionals uit de industrie optimistisch zijn over de voortgang van het oogstjaar. De meteorologische omstandigheden zijn niet erg gunstig op het moment, maar dit zou geen invloed hebben op granen en geen aanzienlijke impact hebben op fruitbomen of veeteelt.

De krant zei dat de situatie verbetert in verschillende regio's van het land met een hoog graan potentieel. Bijvoorbeeld de regio Casablanca-Settat, die alleen al goed is voor een kwart van de gezaaide landbouwgrond, doet het goed. Geciteerd door L'Economiste zegt de regionale directeur van de landbouw, Abderrahmane Naili, dat "de situatie wordt als normaal beschouwd, en zelfs als goed voor zowel granen en industriële gewassen".

© Redactie 2017
marokko
landbouw
weersomstandigheden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi