Voorbeschouwing: erop of eronder vanavond voor de Leeuwen van de Atlas

marokko
7
24 jan '17
Alleen een gelijkspel of zege tellen vanavond, D-Day voor het Marokkaanse voetbal.

De ontwikkeling van het Marokkaanse elftal kan na vanavond twee kanten op: het doemscenario is een zeperd tegen Ivoorkust waardoor we uitgeschakeld worden, de bondscoach ontslagen wordt en we qua teambuilding en lijn die een coach gaat uitzetten weer helemaal opnieuw gaan beginnen. Het droomscenario voor elke Marokkaanse voetballiefhebber is een remise of zege op de Olifanten, dat zou betekenen dat we ons weer voor het eerst in 13 jaar tijd gaan kwalificeren voor de knockoutfase van dit toernooi. Het zal voor een opleving in en buiten Marokko gaan zorgen onder de aanhang. En het Marokkaanse elftal kennende zal door deze doorstroming de weg vrijgemaakt worden voor nog meer spektakel in Gabon. 

Behalve euforie zijn statistieken ook van belang in deze krachtmeting. Het Marokkaanse elftal heeft tegen de Ivorianen in de afgelopen 6 ontmoeting 3 keer gelijkgespeeld en maar liefst 3 keer verloren. De laatste clash tussen beide landen is slechts enkele maanden oud, toen bleven de elftallen op gelijke hoogte in Marrakech ter gelegenheid van de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Een ander statistisch gegeven is dat deze wedstrijd niet alleen voor Marokko een finale is. Ivoorkust heeft 2 keer gelijkgespeeld deze groepsfase en voor hun is alleen een zege wat telt, willen ze binnen boord blijven in het toernooi. Er wordt dan ook volle druk van Ivoorkust verwacht met hun aanvallende kwaliteiten. 

Bondscoach Hervé Renard die vorig jaar de titel binnenhaalde met het land liet zich hoopvol uit in de persconferentie voor de wedstrijd. Volgens hem is concentratie één van de basisingredienten voor succes op dit toernooi, zoals hij zag in de wedstrijd tegen Togo (red. 3-1 winst). Desondanks is het van cruciaal belang dat er continu op de tegenstander gelet zal moeten worden, Ivoorkust is een taaie ploeg met kwalitatief hoogstaande spelers. 'We moeten er staan tijdens deze krachtmeting', besluit de Fransman.

Laten we hopen dat in de laatste wedstrijd het besef is gaan groeien bij de spelersgroep dat ze zichzelf op een dusdanige manier mentaal kunnen overbruggen dat het onmogelijke, wat we de afgelopen 13 jaar hebben kunnen zien, nu wel mogelijk wordt. 

Praktische informatie:
tijd: 20:00 (Nederlandse tijd)
stadion: stade d'Oyem
arbitrage: Nean Alioum (Kameroen)
zenders: FOX Sports 2 (Nederlands), beIN Sports 1HD (Frans), beIN Sports 1MAX HD (Arabisch)  

© Redactie 2017
marokko
afrika cup
hervé renard
atlasleeuwen
ivoorkust
kwartfinale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi