Primeur: Hakimi vanavond misschien eerste Marokkaan die actief is voor eerste Real Madrid

marokko
1
25 jan '17
Wellicht vanavond een bijzonder moment in de historie van het Marokkaanse voetbal.

Achraf Hakimi staat vanavond mogelijk een primeur te wachten. De nog maar 18-jarige back zou zomaar zijn debuut kunnen gaan maken voor het eerste van de Madrilenen, de Koninlijke neemt het vanavond in de Copa del Rey op tegen Celta de Vigo. Door de afwezigheid van de andere rechtsback Daniel Carvajal werd de spoeling wel heel erg dun op die positie en deed trainer Zinedine Zidane zodoende een beroep op de Jong Marokko-international (1 cap voor 't eerste van Marokko). 

Hakimi speelt al een tijdje in de jeugd van Real Madrid en vond gestaag z'n weg naar boven. Na voor de A1 (U19 elftal) te hebben gespeeld sloot de talentvolle back afgelopen zomer definitief aan bij het B-elftal van de Madrilenen. Daar maakt hij dan ook sindsdien zijn minuten naast ook geregeld mee te trainen met het eerste elftal van Zidane. 

De wedstrijd in de Spaanse beker wordt vanavond gespeeld om 21:15 Nederlandse tijd, mocht Hakimi minuten maken dan zal hij de boeken ingaan als de eerste van origine Marokkaanse speler die actief is geweest voor het eerste van Madrid. 

© Redactie 2017
marokko
achraf hakimi
real madrid
copa del rey
zinedine zidane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?