Rabat begint ambitieus plan om dak- en thuislozen te helpen

marokko
3
26 jan '17
Een groot plan wordt opgezet om daklozen een hand toe te reiken.

Onlangs werd bekend dat de gemeente van Rabat bezig is met een grootscheepse actie om de situatie van daklozen in en rondom de stad te verbeteren. Sterker nog, er wordt aangestuurd op een methode om het probleem voor een langere periode op te lossen. Hiervoor zou naar verluidt een telefoonnummer zijn geopend (kosteloos) waar burgers naar kunnen bellen om meldingen te doen over schrijnende situaties van dak- en thuislozen. 

Om dit te kunnen bewerkstelligen zullen verschillende organisaties samen gaan werken, zowel op regionaal als lokaal niveau. In het persbericht is te lezen dat het Mohammedia centrum voor sociale bescherming als centraal punt zal dienen om dak- en thuislozen op te vangen en ze daarnaast toegang te geven tot verschillende hulpinstanties die in het centrum actief zullen zijn. 

Benadrukt wordt dat dit plan een duurzaam karakter zal hebben, behalve onderdak zal er ook worden aangestuurd op rehabilitatie in de samenleving. Middels projecten wordt getracht deze mensen aan het werk te krijgen.

© Redactie 2017
marokko
rabat
daklozen
telefoonnummer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi