Video wedstrijd brengt inwoners van Casablanca dichter bij hun stad

marokko
0
26 jan '17
'La société de dévelopement local Casablanca Patrimoine' (SDL) is gestart met een video wedstrijd om de unieke schoonheid van Casablanca te eren.

De wedstrijd duurt van 25 januari tot 20 februari en belooft een beloning van 10.000 dirham en de titel "Ami du Patrimoine" ("Vriend van Erfgoed") aan de winnaar.

De wedstrijd getiteld "Mijn herinneringen in Casa" is bedoeld om hulde te brengen aan Marokko's toonaangevende economische hoofdstad. Het thema van de wedstrijd is bedoeld om het rijke erfgoed van de stad te markeren en de noodzaak om de inwoners van Casablanca dichter bij hun stad te brengen.

SDL verduidelijkt dat het doel achter de wedstrijd is om "de bewustmaking te vergroten van de lokale gemeenschap van Casablanca over de diversiteit van het erfgoed van de stad en zijn grote rijkdom. Het is ook bedoeld om de inwoners van Casablanca te verzoenen met hun identiteit en geschiedenis".

Voor de wedstrijd zullen de deelnemers een anderhalve minuut durende video maken waarin zij een verhaal vertellen over een gedenkwaardige gebeurtenis die in het landschap van de stad plaatsvond, meldt Moroccoworldnews.

SDL meldt in een verklaring dat "door middel van deze video zullen de deelnemers hun herinneringen en verbintenis aan Casablanca uitdrukken in een plaats (in Casablanca) die zij beschouwen als symbolisch".

De video's zullen vervolgens naar de "Casablanca Patrimoine" Facebook-pagina gaan, waar ze langs een interne SDL jury gaan om ervoor te zorgen dat ze de ethische richtlijnen van de wedstrijd respecteren, waarna ze vervolgens worden geopend voor een publieke stemming.

SDL is opgericht in 2015 door lokale gemeenschappen in Casablanca om toe te zien op het herstel en de bescherming van het natuurlijke en culturele erfgoed van de regio Casablanca Settat.








© Redactie 2017
marokko
casablanca
video
wedstrijd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?