Marokko wint drie prijzen op internationale debat competitie in Japan

marokko
1
26 jan '17
Het Marokkaanse nationale debatteam won maar liefst drie prijzen in de parlementaire debat competitie gehouden in Japan.

Op uitnodiging van Japan's 'Parliamentary Debate Personnel Development Association' (PDA) vloog het Marokkaanse debatteam naar Japan om de driedaagse competitie, die liep van 20 t/m 22 januari, bij te wonen.

Het debatteam vertegenwoordigde Marokko en Afrika, en concurreerde tegen 15 andere landen uit Azië en Europa, meldt Moroccoworldnews.

De internationale debat competitie werd georganiseerd door de PDA om Engels in Japanse middelbare scholen te bevorderen en een forum voor culturele uitwisseling te creëren.

"Hoewel Marokko verloor van Italië in de halve finales, werden de twee Marokkaanse debaters als de beste onder de Engels-sprekende deelnemers beschouwd", zei Soufiane Choubani, de hoofdcoach.

Ali Nadifi, 16 jaar, eindigde in de competitie als de 4e beste spreker van de 44 deelnemers. Nadifi werd ook bekroond met een prijs voor de 'Top vijf punten van informatie', voor zijn hoge vaardigheid in het verstrekken van bezwaren tijdens een toespraak tegen de tegenstander.

Het team bracht ook een prijs naar huis voor de beste Culturele Expo voor hun presentatie over Marokko.

© Redactie 2017
marokko
debat
competitie
japan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?