2M's programma Sabahiyat op de vingers getikt door toezichthouder

marokko
6
26 jan '17
Een passende reactie van de Marokkaanse toezichthouder na de tutorial om huiselijk geweld te camoufleren.

Enkele maanden geleden was er veel te doen in Marokko om een uitzending van het vrouwenprogramma Sabahiyat. In een aflevering werd openlijk getoond hoe vrouwen wonden en blauwe plekken als gevolg van huiselijk geweld konden camoufleren. De uitzending zorgde voor veel ophef, het ging zelfs zo ver dat vrouwen massaal een petitie tekenden waarin stond dat de Marokkaanse overheid moest optreden aangezien er een totaal overtrokken beeld van huiselijk geweld hierdoor was ontstaan. 

Al snel nadat het voorval viraal ging in het land kwam zender 2M met een persbericht op Facebook. Hierin werden verontschuldigingen gedaan over het feit dat de uitzending niet past bij de omvang van het huiselijk geweld in Marokko. Wat bijdroeg aan de ophef was dat de betreffende aflevering enkele dagen voor de VN's internationale dag tegen vrouwenmishandeling werd uitgezonden. 

Nu laat ook HACA, Marokko's toezichthouder voor radio en televisie, van zich horen middels een persbericht. Hierin wordt stellig benadrukt dat wat er in de uitzending te zien was totaal niet rijmt met de werkelijkheid in het land. Ook wordt er getild aan het feit dat de presentatrices de demonstratie niet afkeurden. Er wordt enorm veel gedaan in Marokko aan dit probleem, die inzet wordt op deze manier teniet gedaan. 

© Redactie 2017
marokko
2m
sabahiyat
haca
huiselijk geweld
waarschuwing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?