Grote anti-terrorisme operatie vanochtend in El Jadida

marokko
2
27 jan '17
Elementen van de speciale terrorismebestrijding teams (onder de BCIJ) hielden vanochtend één van de grootste anti-terrorisme operatie. Zij ontmantelden een nieuwe cel verspreid over vijf steden.

Marokko lijkt wederom te ontsnappen aan mogelijke aanslagen dankzij de waakzaamheid van de veiligheidsdiensten en met name de BCIJ (Centraal Bureau voor de gerechtelijke onderzoeken onder het DGST).   Volgens betrouwbare bronnen werd een grootschalige operatie in de vroege ochtenduren uitgevoerd wat resulteerde in de arrestatie van zeven personen die er klaar voor waren om aanslagen te plegen, meldt Lefr360.

Explosieve riemen en wapens (waaronder een Kalashnikov) werden in beslag genomen in El Jadida, Hay Assafae na een vuurgevecht tussen BCIJ commando's en terroristen.   Andere operaties werden uitgevoerd op vier andere locaties: El Gara (in de buurt van Settat), Oued Amlil (in de buurt van Taza), Salé en Boulaâouane (regio Doukkala).

"Dit is een van de meest gevoelige operaties die ooit door de BCIJ is uitgevoerd sinds haar oprichting. En het ergste is voorkomen", zeggen de bronnen.

Abdellatif Hammouchi, hoofd van DGNS-DGST, leidde de anti-terrorisme operatie zelf. Volgens bronnen binnen de veiligheidsdienst heeft het hoofd van de DGSN-DGST sinds donderdag een commandopost in El Jadida geïnstalleerd, waar hij leiding gaf aan zowel de anti-terrorisisme operaties in deze stad en degenen die plaats vonden in de andere steden.

"De heer Hammouchi heeft gisteren een onderzoek uitgevoerd in El Jadida voor het geven van groen licht voor de aanvallen van vrijdagochtend", zeggen dezelfde bronnen.

Het hoofd van de DGSN-DGST ging vrijdagochtend naar de scène waar een vuurgevecht was geweest tussen de commando's van de BCIJ en terroristen.

© Redactie 2017
marokko
el jadida
anti-terrorisme
bcij
dgst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?