Renard: 'Ploeg moet winnen morgen, koste wat het kost'

marokko
5
28 jan '17
Mentaal pieken is één van de randvoorwaarden voor een overwinning.Dit

Tegen alle verwachtingen in wist Marokko onder Hervé Renard na 13 jaar weer de knockoutfase te bereiken. Na over deze drempel heen te zijn moet er volgens de Fransman alles aan gedaan worden om de beslissende pot tegen Egypte te winnen. Dit is ook wat de keuzeheer stelselmatig aan zijn spelers meegaf de afgelopen dagen, aldus het Marokkaanse medium Assabah. 

Respect voor de tegenstander is één ding maar op basis van wat ze in de voorgaande wedstrijden hebben gezien is Renard ervan overtuigd dat Marokko alles in zich heeft om de wedstrijd zondag winnend uit te gaan. Zoals de ex-trainer van o.a. Zambia, Ivoorkust en LOSC Lille al eerder stelde is de mentale gesteldheid van de spelers één van de belangrijkste randvoorwaarden om te presteren. Om hieraan bij te dragen bedacht Renard een wel heel leuke verrassing voor aanvoerder Medhi Benatia.

Geholpen door leden van de bond deed hij de echtgenote van de captain het verzoek om een video op te nemen waarin zijn kinderen hem toespraken. Het resulteerde in een mooie video waarin zijn drie nog jonge kinderen (twee meisjes waarvan één peuter en een jongen) hun vader in 't Marokkaanse tenue met rugnummer 5 toespraken. Dit deed hij ook nog bij enkele andere spelers waarna hij aan de gehele spelersgroep een video van 10 minuten liet zien met de boodschappen van familieleden en vrienden. 

© Redactie 2017
marokko
herve renard
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
afrika cup
egypte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?