Nieuwe onthullingen na ontmanteling Daesh cel afgelopen vrijdag (video)

marokko
2
30 jan '17
Gisteren deed de Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ nieuwe onthullingen over de Daesh cel die afgelopen vrijdag ontmanteld werd in verschillende steden.

De leider van de cel is amper twintig jaar oud. De vrijgezelle man was boer van beroep en leefde in een plaatsje tussen Taza en El Jadida. De andere leden van de cel, zes in totaal, zijn voor het grootste deel werklozen, in de leeftijd tussen twintig en negenentwintig, met een zeer laag opleidingsniveau, meldt Lefr360.

Het hoofd van de BCIJ, Abdelhak Khiame, onthulde dat de leider van de cel contact had met Daesh in Irak en Libië. Hij zou de in beslag genomen wapens Marokko hebben binnengebracht met de hulp van een Marokkaanse Daesh strijder gevestigd in Libië. De wapens, afkomstig uit Libië, kwamen binnen via Algerije.   Abdelhak Khiame onthulde ook dat er actief wordt gezocht naar handlangers van de zeven reeds gearresteerde personen.   De doelen voor de aanslagen waren burgers en politieke persoonlijkheden, buitenlandse ambassades in Marokko en toeristische bezienswaardigheden.

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=6cQdZCK3PHw

© Redactie 2017
marokko
el jadida
bcij
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?