Ministerie van Binnenlandse Zaken roept huisbazen op om identiteit huurders aan te geven

marokko
0
30 jan '17
Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken roept verhuurders van gemeubileerde appartementen en huizen op om de identiteit van hun huurders aan te geven bij de autoriteiten.

Het ministerie gaf zondag een verklaring uit waarin zij aangeven dat van nu af aan "verhuurders verplicht zijn hun huurders aan te geven", erop wijzend dat "deze maatregel absoluut noodzakelijk is".

Het ministerie merkte op: "Iedereen die zich niet aan deze regels houdt, zou zichzelf kunnen blootstellen aan gerechtelijke verantwoording en kan worden beschouwd als mogelijke medeplichtige van de daders [de huurders]".

Dit besluit volgt op de inspanningen van het land om de veiligheid en stabiliteit te waarborgen, aldus het ministerie. "Deze methoden [dat wil zeggen het niet doorgeven van de identiteit van de huurders] hebben direct invloed op de veiligheid van het land".
"Naar aanleiding van de ontmanteling van terroristische cellen en criminele bendes, bleek dat deze leden woningen huurden, maar de eigenaren hadden de autoriteiten niet geïnformeerd over hun identiteit", zei het ministerie.

© Redactie 2017
marokko
huisbazen
huurders
identiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?