Rutte en Koenders veroordelen aanslag op moskee in Quebec

algemeen
189
30 jan '17
Premier Mark Rutte heeft vol afschuw gereageerd op de aanslag op een moskee in het Canadese Quebec. Hij heeft maandagochtend namens Nederland medeleven overgebracht aan premier Justin Trudeau van Canada.

"De aanslag op een moskee in Quebec is een afschuwelijke daad van laffe terreur", aldus Rutte. "Canada is een land van vrijheden voor iedereen, van alle gezindten, net als Nederland. Een moorddadige aanslag als deze moet ons alleen maar sterken in de bescherming en verdediging van die vrijheden. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden."

Ook Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken veroordeelde de aanslag op de moskee, die aan zeker zes mensen het leven kostte. Acht mensen raakten gewond.,,Veroordeel terroristische aanslag in Canada in sterkste bewoordingen'', liet de bewindsman via Twitter weten. ,,Leef mee met slachtoffers van aanslag op moskee in Canada. Discriminatie, uitsluiting en haat zijn nooit acceptabel.''Twee verdachten zijn door de Canadese politie aangehouden. Zij zouden zondag tijdens het avondgebed het vuur hebben geopend op de aanwezigen in het gebedshuis.

© ANP 2017
mark rutte
justin trudeau
premier
terreur
nederland
québec
canada
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi