Renard: 'Er had meer in gezeten, ben erg trots op deze ploeg' (video)

marokko
0
30 jan '17
Renard blijven of vertrekken?

Op basis van de clausules in z'n contract is Renard bondscoach af bij 't Marokkaanse elftal. Bij zijn aanstelling kreeg de Fransman twee voorwaarden voor de voortzetting van dienstverband voorgeschoteld. Een daarvan was de minimale prestatie op deze Afrika Cup: de halve finale bereiken. Indien hem dit zou lukken zou ook zijn maandsalaris opgeschaald worden van 65.000 euro (omgerekend) naar 80.000. 

Na de wedstrijd kon de keuzeheer nog 'n glimlach, zoals altijd eigenlijk, tevoorschijn toveren. Trots op de ploeg die in dit toernooi enorm is gegroeid. Volgens de trainer die al twee Afrika Cup-titels op zak heeft, had er veel meer in gezeten gisteravond. Renard besluit zijn verhaal tegenover de camera's van beIN Sports met dat hij deze wedstrijd maar al te graag had willen winnen. 

De grote vraag is nu wat de Marokkaanse voetbalbond gaat doen en misschien nog belangrijker, waar Renard's ambities liggen. Zoals gezegd is een contractueel ontslag mogelijk, de komende dagen zullen uitwijzen welke kant de bond uit wil met 't Marokkaanse elftal. 

Check hieronder de video met tevens nog 'n korte verklaring van aanvoerder Medhi Benatia:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=N4KQBgy2c9g

© Redactie 2017
marokko
hervé renard
afrika cup
egypte
uitschakeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?