Juventus doet Bouy wederom tijdelijk weg aan PEC Zwolle

marokko
0
31 jan '17
Ouasim Bouy koos bewust voor Zwolle.

Vanochtend maakte PEC Zwolle officiële melding van de komst van Juventus-contractspeler Ouasim Bouy. Voor de huidige nummer 16 van de Eredivisie is Bouy geen onbekende, zij namen hem in 2015 ook al tijdelijk over van de 'Oude Dame'. Afgelopen maanden speelde de middenvelder ook op huurbasis, maar dan voor US Palermo in de Serie A. Mede door blessureleed is dit niet geworden wat men ervan verwachtte en daarom nam Juventus haar speler afgelopen maand terug. 

Technisch directeur Gerard Nijkamp zag z'n kans en legde meteen contact zoals dat hem eerder was gelukt. 'Het klopt dat een overgang eerder niet meer aan de orde was, maar Ouasim nam zelf contact op met de club', laat Nijkamp aan Voetbal International weten. 'We huren hem voor een half jaar en kijken vervolgens wat het voor de toekomst betekent. Ouasim is een goede versterking voor PEC.'

Onduidelijk is waarom Juventus Bouy niet definitief van de hand doet, aanspraak op speelminuten bij de Italiaanse topclub lijken verre van dichtbij. Toch verlengde Juventus een tijd geleden het contract met de nog maar 23-jarige middenvelder.

Door deze overgang heeft PEC Zwolle alweer haar vierde Marokkaanse speler binnen de gelederen. Naast Bouy staan Youness Mokhtar, Hachim Mastour en Anass Achahbar onder contract bij de club die momenteel strijdt tegen degradatie. 

© Redactie 2017
marokko
ouasim bouy
juventus
pec zwolle
transfer
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?