Prijzen groenten en fruit gestegen in Marokko

marokko
4
31 jan '17
Naar aanleiding van de koudegolf zijn de prijzen van groenten en fruit sterk gestegen. Volgens professionals zou dit deels komen doordat de aanvoer is afgenomen.
Consumenten zijn in de afgelopen weken verrast door de stijging van de prijzen van groenten en fruit. Deze stijging wordt deels verklaard door de scherpe daling in de aanvoer, zeggen professionals in de regio van Agadir, die 80% van het Koninkrijk voorzien van groenten en fruit.

The Economist meldde gisteren dat de agrarische productie in de regio Souss een daling zag van 20 tot 25%. Een daling grotendeels te wijten aan de recente kougolf die de gewassen negatief zou beïnvloeden. Maar het moet gezegd worden dat andere regio's, met name die van Casablanca, Settat, Rabat, of Fez, een normale plantaardige productie vertonen.

The Economist wijst ook op bepaalde paradoxen als het gaat om de verkoopprijzen. De stad Casablanca is een platform die bepalend is voor de prijzen van groenten en fruit in het hele Koninkrijk. Alleen de prijzen van de groothandel en detailhandel zijn totaal onevenredig. Tussenpersonen zouden hiervan aan de oorsprong staan, en mogelijk dus ook aan de recente stijging van de prijzen.

© Redactie 2017
marokko
groente
fruit
prijsstijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi