Uitgelicht: 'Renard blijft en binnenkort om de tafel met Ziyech'

marokko
0
1 feb '17
Volgens Marokkaanse mediabronnen blijft Renard en is een gesprek aanstaande met Ziyech!
In de Marokkaanse sportmedia heerst de overtuiging dat Hervé Renard bondscoach zal blijven van 't Marokkaanse elftal. De Fransman werd afgelopen zondag uitgeschakeld in de race om de Afrika Cup, de Leeuwen van de Atlas vochten tot het bittere einde door en zagen tot grote spijt van de Marokkaanse supporter Egypte in de slotfase aan het langste eind trekken.

Puur uitgaand van de contractuele afspraken bij de aanstelling van de tweevoudig Afrika Cup winnaar zou Renard bondscoach af zijn bij de Marokkaanse voetbalbond. De keuzeheer kreeg twee ontslagclausules: minimaal bereiken van de halve finale op de Afrika Cup en zich kwalificeren voor 't WK van 2018 in Rusland. Na het toernooi heeft de Marokkaanse voetbalbond zich nog niet in een statement uitgelaten over de toekomst van Renard bij Marokko. 

Echter doemen er in Marokko, door verschillende bronnen, geruchten op dat Renard gewoon aanblijft. Sterker nog, er zou een gesprek aanstaande zijn tussen hem en Hakim Ziyech. Dit om de bekoelde relatie vanwege het thuislaten van de Ajax-middenvelder te herstellen. De voorzitter van de voetbalbond, Faouzi Lekjaa, zou hier ook bij aanwezig zijn. Mocht dit bericht kloppen dan heeft het er alle schijn van de nationale ploeg niet weer vervalt in het patroon van de afgelopen jaren: bondscoaches die komen en gaan. Het gesprek met Ziyech zou er dus op kunnen duiden dat Renard bezig is lijnen uit te zetten om kwalificatie voor 't WK af te dwingen, iets wat de coach nog altijd als doel voor ogen heeft in zijn nog prille trainerscarrière. 

De komende dagen zullen uitwijzen welke kant de Marokkaanse voetbalbond op wil gaan en of dat met of zonder Renard is. Wordt vervolgd. 
© Redactie 2017
marokko
hakim ziyech
hervé renard
afrika cup
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi