Marokko zal ondersteunend zijn in verdediging bezette deel al-Quds

marokko
20
1 feb '17
In een brief aan de president van Palestina, Mahmoud Abbas, heeft Koning Mohammed VI zijn afkeuring geuit over de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

Nieuwgekozen president Donald Trump verkondigde herhaaldelijk tijdens zijn verkiezingscampagne zijn voornemen om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

Op 23 januari bevestigde de perschef van het Witte Huis, Sean Spicer, dat Trump's team in de "beginfase" is van de bespreking van een plan om de Amerikaanse ambassade in Israël te verplaatsen.

Israël beschouwt Jeruzalem als de hoofdstad, maar het grootste deel van de wereld beschouwt de stad's positie als een onderdeel van de vredesonderhandelingen.

Als Trump's plan wordt uitgevoerd, zou Amerika het eerste land sinds 2006 zijn die Jeruzalem erkend als de hoofdstad van Israël, meldt Moroccoworldnews.

In zijn brief stelde Koning Mohammed VI, Abbas gerust dat hij zich bewust is van "de gevaren die de legitieme situatie van het bezette al-Quds (Oost-Jeruzalem) bedreigen"

Hij stelde dat "de mogelijke verplaatsing van de ambassade van de Verenigde Staten van Tel Aviv naar de heilige stad kan de inspanningen ondermijnen om de toestand van de Palestijnse zaak te verbeteren".
De Koning onderstreepte dat Marokko ondersteunend zal zijn bij de verdediging van de heilige stad, en ook in "de bescherming van de legitieme rechten van de inwoners, gegarandeerd door internationale wetgeving".
Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds Comité, zei dat hij klaar is om "te coördineren" met Mahmoud Abbas, "andere Arabische en Islamitische leiders", en "landen die de Palestijnse zaak steunen", om "met alle mogelijke middelen legaal, politiek en diplomatiek, de wettige status van Al-Quds (Oost-Jeruzalem) te verdedigen".

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
al-quds
palestina
ambassade
trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi