Officieel: 'Renard is en blijft bondscoach van 't Marokkaanse elftal'

marokko
19
1 feb '17
Kogel is door de kerk, Renard blijft behouden voor 't Marokkaanse elftal!

Geruchten van eerder op de dag blijken waar, Marokko zal tot 2018 verzekerd van zijn van Afrika-specialist Hervé Renard als haar bondscoach. Dit maakte bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa zojuist bekend aan het Marokkaanse medium RadioMARS. De Fransman zal zijn contract bij de Marokkaanse voetbalbond dus uitdienen tot aan het WK van 2018 in Rusland. Verder laat de voorzitter weten dat Renard enkele aanbiedingen van andere Afrikaanse landen inmiddels naast zich neer heeft gelegd. 

Lekjaa heeft zich verder niet uitgelaten over het mogelijke gesprek tussen Renard en de gepasseerde international Hakim Ziyech. Bekend werd eerder dat beiden elkaar zouden treffen in Amsterdam, dit in het bijzijn van Lekjaa zelf. 

In de Marokkaanse publieke opinie heerste de afgelopen dagen ook de overeenstemming dat Renard aan moet blijven, mits hij dit zelf wil. In Marokko is men de ontwikkeling van de afgelopen jaren, waarin de ene bondscoach na de andere opvolgde, zat. Door het aanblijven van de man die Marokko in 13 jaar tijd weer eens naar de kwartfinale hielp, zal er stabiliteit komen waardoor de bouw van een vast elftal niet in de weg wordt gezeten. 

Oefenduels tijdens FIFA data in maart
Aankomende maand zal er weer de gelegenheid zijn om oefenduels af te werken. Ook hier liet Lekjaa zich tegenover RadioMARS over uit, zowel Senegal als Nigeria zijn benaderd als mogelijke sparringpartners voor de Leeuwen van de Atlas. Deze wedstrijden zullen plaatsvinden in de periode tussen 20 en 28 maart. 

© Redactie 2017
marokko
hervé renard
faouzi lekjaa
atlasleeuwen
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi