Koning Mohammed VI na terugkeer Afrikaanse Unie ambitieus over toekomst

marokko
1
1 feb '17
De Koning somt op wat tot nu toe al is bereikt en voorspelt nog veel meer moois!
Marokko is weer terug in de Afrikaanse Unie en de Koning, die op een gegeven moment ook emotioneel raakte door deze grote stap, greep de gelegenheid aan om terug te blikken op wat voor moois Marokko in samenwerking met de rest van Afrika al heeft neer kunnen zetten. 

Het grootste en meest ambitieuze plan, wat nu al serieuze vormen begint aan te nemen, is toch wel de Afrikaans-Atlantische gaspijpleiding die samen met onder meer Nigeria zal worden gerealiseerd. Deze pijpleiding zal voor het Afrikaanse continent en in het bijzonder voor Marokko zorgen voor een onafhankelijke een duurzame energievoorziening. Op verschillende vlakken, zowel sociaal als economisch, zal het een positieve uitwerking hebben. 

Een andere belangrijke ontwikkeling zijn de stappen die op ecologisch niveau worden gezet. Met het COP22-klimaatcongres, waar belangrijke verantwoordelijken van over de hele wereld bij aanwezig waren, is de eerste stap gezet naar een groter bewustzijn als het om het milieu gaat. Aan de hand van verschillende nieuwe landbouwmethoden en maatregelen zal Afrika beter worden in zelfvoorziening en zodoende bijdragen aan de welvaart op het continent. 

De Koning benadrukte dat de terugkeer van Marokko in de Afrikaanse Unie voor nog mooiere stappen zal zorgen in de toekomst. 


© Redactie 2017
marokko
afrikaanse unie
koning mohammed vi
projecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi