Koning stuurt condoleances aan familie van slachtoffer aanslag Quebec

marokko
13
1 feb '17
Koning Mohammed VI heeft zij condoleances verstuurd naar de familie van het Marokkaanse dodelijke slachtoffer van de terroristische aanslag in de moskee in Quebec.
Koning Mohammed VI stuurde een boodschap van zijn oprechte medeleven aan de familie van de Marokkaanse Azzeddine Soufiane die zondagavond stierf bij de terroristische aanslag in Quebec. Hij wenste ook een voorspoedig herstel naar de drie andere gewonde Marokkaanse slachtoffers, aldus een Koninklijke verklaring.

De 57-jarige en in Marokko geboren Azzeddine Soufiane (links op de foto) was een vader van drie kinderen. Hij woonde al 30 jaar in Quebec en was de eigenaar van een halal kruidenierswinkel in de voorstad van Sainte-Foy en wordt beschreven als een belangrijk lid van de plaatselijke moslimgemeenschap. Een oude vriend van Soufiane, Amine Noui, beschreef hem als een zeer mooie, sociale en geliefde man, ook geliefd bij al zijn klanten, "hij was als een vader voor iedereen hier".  Zijn beste vriend, Rachid Ben Amor, beschreef Soufiane als een man met een permanente en aanstekelijke glimlach.

Eén van de gewonde Marokkaanse slachtoffers is de 40-jarige Said El Amari. El Amari komt oorspronkelijk uit het Marokkaanse stadje Zouma en woont sinds 16 jaar in Canada. In Canada werkt hij als taxichauffeur om te voorzien in het levensonderhoud van zijn vrouw en vier kinderen. El Almari heeft ernstige, levensbedreigende verwondingen als gevolg van de kogels die de  slachtoffers in hun ruggen raakten terwijl zij aan het bidden waren.  Hij wordt door familieleden en vrienden omschreven als een "vreedzaam persoon", die  "totaal tegen elke daad van geweld" is.


Photocredit: Moroccoworldnews
© Redactie 2017
marokko
quebec
aanslag
mohammed vi
condoleances
slachtoffers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi