Vluchten tussen Marokko en Israël worden hervat

marokko
7
2 feb '17
Vluchten tussen Marokko en Israël zullen worden hervat na 13 jaar stilstand, waarbij het luchtverkeer tussen de twee landen volledig was geblokkeerd, meldt Ynetnews, een Israëlische krant.

De Engelstalige krant legt uit dat vanaf mei vluchten van Israël naar Marokko, en vice versa, voor het eerst in 13 jaar beschikbaar wordt gemaakt voor passagiers. Een tussenstop is echter wel noodzakelijk vanwege het ontbreken van een onderlinge vluchtovereenkomst tussen de twee landen. 

Het Israëlische reisbureau, Flying Carpet, zal pakketten gaan aanbieden voor reizigers om van Tel Aviv naar Marrakech en Casablanca te vliegen.

Volgens Ynetnews zal de vliegroute tussen de twee landen in mei worden gelanceerd voor de duur van twee maanden. "De vluchten worden uitgevoerd door de Italiaanse budget luchtvaartmaatschappij Neos , en zal een korte stop hebben in Catania, Sicilië, alvorens verder te vliegen naar Marokko", meldde de krant. Het vluchtplan zal alleen het vliegen van en naar Italië registreren, i.p.v. van en naar Israël.

Het reisbureau maakte voorheen gebruik van directe vluchten van Tel Aviv naar Marrakech. Echter, als gevolg van de tweede intifada in 2004,  stopte het luchtverkeer tussen de twee landen doordat de diplomatieke betrekkingen verslechterde als gevolg van het Palestijns-Israëlisch conflict.

© Redactie 2017
marokko
israel
vluchten
vliegtuig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?