Zidane schrijft Hakimi in voor Champions League, Europees debuut lonkt

marokko
1
3 feb '17
Ontwikkeling in stroomversnelling voor de Marokkaanse international!

Achraf Hakimi lijkt langzamerhand zijn plekje te krijgen in 't eerste van de Madrilenen, als eerste Marokkaan ooit overigens. Blessureleed van de andere back Carvajal leidde ertoe dat Zidane beroep deed op de enkelvoudige international. Hakimi maakte dan ook voor de eerste keer deel uit van de A-selectie, toen tijdens 't Copa del Rey duel met Celta de Vigo, echter nog zonder speelminuten. Sindsdien is Hakimi behouden bij het eerste van Zidane en nu is ook nog bekend geworden dat de trainer zijn vleugelaanvaller heeft ingeschreven voor de UEFA Champions League. 

Hakimi maakt al geruime tijd deel uit van de jeugdopleiding van Real Madrid. Via 't U19 elftal, onder meer door z'n prestaties in de UEFA Youth League, mocht de verdediger aansluiten bij het tweede elftal. Deze keuze laat zien dat Zidane vertrouwen heeft in 't jonge talent. Hakimi debuteerde voor het eerste van Marokko onder Hervé Renard, tegen Canada (red. 4-0 winst) mocht de 18-jarige back 23 minuten invallen. 

In de knockout-fase (1/16 finales) van 't miljardenbal neemt 'de Koninklijke' het 7 maart voor het eerst op tegen SSC Napoli in een thuisduel. 

© Redactie 2017
marokko
achraf hakimi
zinedine zidane
champions league
real madrid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?