Fez investeert 340 miljoen dirham in ontwikkelingsprojecten

marokko
3
3 feb '17
De gemeenteraad van Fez heeft unaniem ingestemd met de bouw van een aantal ontwikkelingsprojecten met een totale waarde van 340 miljoen dirham.

Tijdens de zitting afgelopen woensdag onder voorzitterschap van de burgemeester van Fez, Idriss Azami Al Idrissi, bevestigde de gemeenteraad dat het bij deze projecten gaat om de bouw van een groot theater voor de stad (geschat op 100 miljoen dirham), een congrescentrum (geschat op 100 miljoen dirham), een Instituut voor de Kunst (geschat op 60 miljoen dirham), en een museum (geschat op 80 miljoen dirham).

De gemeenteraad keurde tevens ook twee samenwerkingsakkoorden goed die gericht zijn op de aankoop van transportvoertuigen en bewakingscamera's voor de stad, alsmede de verdeling van 100 goedkope woningen voor behoeftige families in het kader van het nationale programma "Steden zonder sloppenwijken".

De raad keurde ook het plan goed om straatverkopers "storefront ruimte" (ruimte op de begane grond van een gebouw gericht op de straatkant) te bieden als onderdeel van de regulering van Fez.

Deze projecten zullen worden uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Industrie en Handel, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Volkshuisvesting en Stedenbouw en de wilaya van de regio Fez-Meknes.





© Redactie 2017
marokko
fez
ontwikkelingsprojecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?