Marokkaanse asielzoeker veroordeeld tot 13 cel voor poging tot doodslag

marokko
4
3 feb '17
Een 46- jarige Marokkaanse asielzoeker werd vandaag veroordeeld tot 13 jaar in de gevangenis door een rechtbank in Wenen, Oostenrijk.

De Marokkaanse asielzoeker werd veroordeeld door een Weense rechtbank tot 13 jaar in de gevangenis voor poging tot doodslag op een Syrisch kamergenoot (27 jaar) in een asielzoekerscentrum in Simmering, meldt vandaag de Oostenrijkse pers.

De zaak dateert van september 2016. De man had naar verluidt zijn Syrische kamergenoot neergestoken, waardoor hij ernstige verwondingen op liep en hij hier steeds nog steeds onder lijdt, meldt Lefr360.  De man vertelde in zijn verdediging aan de rechters, dat hij dat had gedaan omdat een groep Syriërs, met inbegrip van zijn slachtoffer, van plan was om hem te verkrachten. Hij voegde eraan toe dat hij twee dagen voor het incident door twee andere Syriërs verkracht was.

De beschuldigingen overtuigden echter de rechters niet nadat deze werden onderworpen aan medische expertise. 

Volgens de Oostenrijkse pers kwam de Marokkaanse man uit Italië met valse documenten. Hij zou zijn kamergenoot hebben aangevallen in het asielzoekerscentrum uit angst te worden ontmaskerd als een Marokkaans onderdaan, toen hij zich daar presenteerde als een Syriër.

© Redactie 2017
marokko
oostenrijk
asielzoeker
doodslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?