Vervuiling en algen doden vissen in rivier in Fez

marokko
0
4 feb '17
De vissen in de rivier Oued El Jaouahir in Fez sterven door vervuiling en algen. De vereniging van amateur vissers trok aan de alarmbel.

De rivier Oued El Jaouahir in Fez ondervindt momenteel een ware ecologische catastrofe. De vervuiling wordt steeds meer en meer zorgwekkend en het aantal algen neemt drastisch toe, die de dood van zoetwatervissen tot gevolg hebben, meldde Al Ahdath Al Maghribia gisteren. Zozeer zelfs dat de lokale vereniging van amateur vissers aan de alarmbel trok en de autoriteiten waarschuwde.

Na onderzoek blijkt dat de dood van de vissen wordt veroorzaakt door een ondergronds kanaal dat water aanvoert dat vervuild is door motoroliën. De aanwezigheid van organische stof dragen bij aan de groei van de algen en verstikt uiteindelijk de vissen, meldt Abderrahim El Khouit, een ecologie expert, aan Al-Ahdath. 

De overmatige aanwezigheid van algen verhindert dat zonnestralen de vissen bereiken en voorkomt dat zij genoeg zuurstof krijgen. De ecologie expert wijst erop dat de verergering van deze situatie een teken is van een ecologische ramp met meerdere gevolgen.

© Redactie 2017
marokko
fez
algen
vervuiling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?