Gokmarkt booming in Marokko: 9,4 miljard dirham uitgegeven in 2016

marokko
29
5 feb '17
Een markt waar royaal aan uitgegeven werd afgelopen jaar.

Het afgelopen kalenderjaar ging er maar liefst 9,4 miljard dirham om in de markt voor gok- en kansspelen. Dit meldde het Marokkaanse medium La Vie Eco in haar editie van dit weekend. De inkomsten op deze markt zijn in drie jaar tijd (sinds 2013) met 36% gestegen: van 3,6 naar 9,4 miljard. Waar in 2015 landelijk nog 8,8 miljard werd uitgegeven, steeg de omzet in 2016 tot 9,4 miljard dirham.

Vooral paardenrace is heel populair onder de Marokkaanse gokker, deze variant beslaat zo'n 70% van de gehele markt. De SOREC, organisatie achter de paardenracesport in Marokko, schreef afgelopen kalenderjaar zo'n 3% toename aan omzet bij. Hiermee verstevigt het haar status als monopolist op dit vlak alleen maar meer. 

Op de tweede en derde plaatsen komen de gokspelen op andere sporten en loterijen. In handen van MDJS (sporttak) en het nationale loterijbedrijf van 't land bezet men zo'n 30% van de gokmarkt. 

Ondanks de inzet van de minister van Communicatie met het verbod op reclame en advertentie-uitingen op radio, televisie en print, steeg het aantal gokkers met 5% afgelopen jaar. Dit komt onder meer door de toevlucht die gok bedrijven hebben genomen naar het adverteren via internet. De leeftijd van de gemiddelde gokker zit tussen de 15 en 35 jaar. Dagelijks wagen zich, volgens La Vie Eco, zo'n 75.000 personen aan gokspelen. Dit aantal blijft met de dag groeien. 

© Redactie 2017
marokko
gokmarkt
booming
miljarden
kansspelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?