Renard tackelt geruchten: 'Geen salarisverhoging ontvangen en zal 'm ook niet krijgen'

marokko
0
6 feb '17
Totaal geen sprake van salarisverhoging, aldus Renard.

Hervé Renard blijft behouden als bondscoach van 't Marokkaanse elftal zoals we eerder deze week te horen kregen van bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa. Zowel de Fransman zelf als de bond zien nog voldoende perspectief in een verdere samenwerking. Renard loodste zoals bekend de Atlas Leeuwen naar de kwartfinale, waar ze nog maar net onderuit gingen tegen Egypte. Een prestatie die de afgelopen 13 jaar maar niet volbracht kon worden door de voorgangers van de oefenmeester, en dan nog met veel minder kwalitatief goede spelers (veroorzaakt door blessureleed).

Na dit bericht dook in de Marokkaanse media veelvuldig het gerucht op dat Renard ondanks het niet behalen van de halve finale, contractueel afgesproken, toch een salarisverhoging heeft ontvangen. Bij zijn aanstelling was bepaald dat Renard voor de voortzetting van zijn dienstverband de halve finale op de Afrika Cup moest bereiken. Hierbij hoorde dan ook een opschaling, van 60.000 euro per maand ongeveer naar 80.000, waar volgens de ex-trainer van o.a. Zambia en Ivoorkust geen sprake van is. 

In een persbericht op de website van de voetbalbond spreekt Renard zich uit over deze foutieve informatie: 'Ik kan jullie verzekeren, dat ondanks wat er in de media de ronde doet, ik geen salarisverhoging heb ontvangen. In mijn contract met de Marokkaanse voetbalbond is geen salarisverhoging opgenomen indien ik de kwartfinale van het toernooi haal.'

© Redactie 2017
marokko
hervé renard
salaris
marokkaanse voetbalbond
contract
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?