Sofiane Boufal wederom uitgeschakeld, enkelkwetsuur ditmaal

marokko
0
6 feb '17
Het wil maar niet vlotten met Marokko's sterspeler.

Southampton hengelde Marokkaans-international Sofiane Boufal afgelopen zomer voor een recordtransferbedrag binnen. Nog nooit gaf de Premier League club zoveel uit aan 'n speler: voor ruim 24,5 miljoen euro ging zijn overgang de boeken in. Met een uitstekend begin achter de rug beginnen de blessures de aanvallende middenvelder behoorlijk in de weg te zitten. Eerder moest Boufal de Afrika Cup aan zich voorbij laten gaan: wekenlang uitgeschakeld. Afgelopen zaterdag was 't dan weer raak, de medische staf van Southampton heeft nog geen definitieve uitsluitsel. Dit zal de komende dagen bekend worden. 

Na Boufal's terechte afmelding voor de Afrika Cup, zette de medische staf van Marokko hem vast. Boufal mocht zo lang als Marokko in het toernooi bleef niet in actie komen voor zijn werkgever. Dit tot grote ergernis van zijn trainer Puel die hem in het EFL Cup duel tegen Liverpool maar al te graag had willen inzetten. Deze blessure is dan weer een enorme streep door de rekening van zowel Southampton als Boufal.

In maart staan er waarschijnlijk twee mooie oefenduels te wachten bij Marokko, er zou al concreet contact zijn geweest met de voetbalbonden van Nigeria en Senegal. Het is nog maar de vraag of Boufal dan voldoende wedstrijdfit is. 

© Redactie 2017
marokko
sofiane boufal
southampton
premier league
blessure
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi