Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid gaat strijd aan tegen roken

marokko
0
6 feb '17
Het ministerie van Volksgezondheid heeft, samen met de Lalla Salma Foundation, een programma ontwikkeld om de eerste sigaret bij middelbare scholieren te bestrijden.

Een percentage van 9,5% van schoolgaande tieners in Marokko tussen de 13 en 15 jaar rookt. Volgens bronnen bij het Ministerie van Volksgezondheid is het percentage jongens die roken 11% tegen 7% voor meisjes. En deze percentages zullen toenemen in de komende jaren, meldt de krant Al Massae vandaag.

Volgens het Nationale Plan voor de preventie en bestrijding van kanker worden niet minder dan 20% van de scholieren beïnvloed door hun omgeving.

Al Massae meldt dat het ministerie van Volksgezondheid, in samenwerking met de Lalla Salma Foundation, een plan heeft ontwikkeld om het gebruik van tabak te bestrijden in de scholen. Het programma van het ministerie van Volksgezondheid, getiteld "Scholen zonder tabak", richt zich op het bestrijden van de eerste sigaret onder middelbare scholieren.

Marokko heeft één van de hoogste percentage rokers in de regio. Mannelijke rokers vertegenwoordigen 32% van de Marokkanen tegen een percentage van 2,3% voor vrouwen.

De krant benadrukt dat het gebruik van tabak wereldwijd 6 miljoen doden per jaar veroorzaakt, velen van hen zijn slachtoffers van passief roken. Evenzeer verontrustend: bijna 8 miljoen mensen zullen naar verwachting sterven in 2030 als gevolg van tabak. En het zijn over het algemeen populaties met lage inkomens die het meest slachtoffer zijn van het gebruik van tabak.

© Redactie 2017
marokko
tabak
roken
ministerie van volksgezondheid
lalla salma foundation
scholen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?