Daesh-bastion al-Bab omsingeld

buitenland
37
6 feb '17
Het Syrisch regeringsleger heeft de laatste aanvoerroute van Daesh naar de stad al-Bab maandag afgesloten. Het grootste Daesh-bolwerk in de provincie Aleppo is nu geheel omsingeld.

Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten meldde dat de troepen van president Assad met luchtsteun aanzienlijke vorderingen hebben geboekt ten zuidoosten van al-Bab. De verbindingsweg die Daesh-strijders nog hadden naar zielsverwanten in de provincies Raqqa en Deir al-Zor is nu onder controle.

Aan de noordkant van al-Bab maken door Turkije gesteunde opstandelingen, verenigd in het Vrije Syrische Leger (FSA), de dienst al enige tijd uit, al waren er afgelopen weekeinde hevige gevechten in en rond het dorp Bazaa. Daesh pleegde er twee zelfmoordaanslagen.

De herovering van al-Bab op Daesh lijkt te kunnen beginnen. Damascus en Ankara hebben haast, maar het is zaak dat hun eenheden het vizier niet op elkaar gaan richten. De FSA-rebellen willen niet alleen af van Daesh maar ook van Assad, die op zijn beurt geen grotere invloed van Turkije duldt in het noorden van Syrië.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2017
syrie
al-bab
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?