18 migranten met succes de grensovergang bij Mellila overgestoken na bestorming

marokko
4
6 feb '17
Na wederom een bestorming van sub-sahara migranten bij een grensovergang tussen Marokko en Spanje, lukte het vanochtend 18 migranten de oversteek te maken.

Van de ongeveer 100 migranten uit sub-sahara Afrika die vanochtend vroeg de grensovergang bij Melilla bestormden, bereikten zo'n 40 migranten het hek en 18 daarvan lukte het om over het hek te klimmen naar de Spaanse kant, aldus een verklaring van de lokale autoriteiten.

Een grensbewaarder raakte licht gewond aan de buik, na te zijn aangevallen met een haak die migranten gebruiken om het hek bezaaid met prikkeldraad en scherpe messen over te klimmen, volgens de verklaring.  Twee migranten werden overgebracht naar het ziekenhuis, één voor verwondingen aan het gezicht en "mogelijke botbreuken in het gezicht", en de andere voor kleine verwondingen, voegde de verklaring toe.

Migranten uit sub-sahara Afrika proberen routinematig de hekken te bestormen en er overheen te klimmen in Sebta (Ceuta) en Melilla om de tijdelijke opvangcentra (CETIS) van deze steden te bereiken en daar een asielaanvraag in te dienen.

De (voorheen) laatste poging bij Melilla dateert van 13 oktober 2016, toen een honderdtal migranten erin slaagden om het hek over te steken. De laatste poging in Sebta was op 1 januari dit jaar, waarbij de bestorming van duizend migranten werd afgeslagen door de politie.

© Redactie 2017
marokko melilla
bestorming
migranten
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?