Akhannouch: EU moet standpunt over de landbouw overeenkomst met Marokko verduidelijken

marokko
10
7 feb '17
De EU moet haar standpunt verduidelijken en een einde maken aan de verschillen in de landbouw overeenkomst met Marokko, zei Aziz Akhannouch, de minister van landbouw en visserij, gisteren.

In een interview met het Spaanse persbureau "EFE" zei Akhannouch dat hij de verschillen betreurde tussen de verschillende EU-organen met betrekking tot deze zaak, terwijl Marokko in afwachting is van een sterk politiek signaal en erkenning van de rol van het Koninkrijk Marokko en de enorme inspanning bij de zuidelijke grens van de Europese Unie.

De EU moet duidelijk en ernstig zijn als ze een solide en geloofwaardige partner willen zijn om mee samen te werken, zei Akhannouch.

Erop wijzend dat de acties die de invoer van de Marokkaanse producten tot de Europese markten belemmeren, schadelijk zijn voor de nationale exporteurs. De minister benadrukt dat de Marokkaanse boeren de twijfels weg willen hebben over het lot van hun landbouw- en visserijproducten zodra deze aankomen bij de EU-grenzen.

Hij onderstreepte dat de huidige situatie het gevolg is van meningsverschillen over Marokko tussen de Europese Commissie, de Raad van Europa, het Hof van Justitie en het Europees Parlement, en voegde eraan toe dat het probleem moet worden opgelost binnen de EU.

© Redactie 2017
marokko
eu
landbouw
overeenkomst
standpunt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?