70.000 gestolen auto's uit Spanje ingevoerd in Marokko

marokko
6
7 feb '17
Ongeveer 150.000 auto's worden elk jaar gestolen in Spanje. De meeste van deze auto's worden verkocht in Marokko, waar ze via havens worden ingevoerd in het zuidelijke deel van het Iberisch schiereiland, met name via Algeciras.

Niet minder dan 150.000 voertuigen per jaar worden gestolen op Spaans grondgebied, waarvan ongeveer 70.000 in de twee steden Madrid en Barcelona. De meeste van deze voertuigen worden vervoerd naar Marokko via de zuidelijke havens van het Iberisch schiereiland, met name via Algeciras, onthult een onderzoek gepubliceerd door de Spaanse site "autobuild".

Handelaren, die meestal kiezen voor de drukste dagen om door de douane te glippen, nemen hun toevlucht tot vervalste documenten om de auto's in te voeren, als ze ze niet ontmantelen in onderdelen, meldt Akhbar Al Yaoum vandaag. De waarde van de gestolen voertuigen per jaar op Spaans grondgebied bedroeg niet minder dan 2.190 miljard dirham, dieven richten zich meestal op luxe auto's.

Geliefde auto's zijn met name de Seat Ibiza, VW Passat, Renault Mégane, Audit A4, Ford Escort, Seat Leon, VW Golf, BMW 3-serie, Ford Fiesta en Focus.

Uit het onderzoek blijkt dat in het zomerseizoen het hoogste aantal autodiefstallen wordt geregistreerd.

© Redactie 2017
marokko
spanje
auto's
gestolen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi