Fez: Ministerie van Binnenlandse Zaken verklaart El Azami's besluit ongeldig

marokko
1
8 feb '17
Het ministerie van Binnenlandse Zaken verzet zich tegen het besluit van de burgemeester van Fez, Driss El Azami, om het mengen van mannen en vrouwen in kapsalons en spa's te verbieden. Het besluit wordt beschouwd als 'ongrondwettelijk en discriminerend'.

De krant Al Akhbar besprak gisteren de controverse die was opgewekt door het besluit van de gemeenteraad van de stad Fez, die gericht is op een verbod op het mengen van mannen en vrouwen in kapsalons en spa's/beautycentrums. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, uitgenodigd voor deze discussie, gaf daarbij aan dat het besluit ongeldig is omdat deze in gaat tegen de wetten van de lokale autoriteiten.

Een rapport van Saïd Zniber, wali van de regio Fez-Meknes, op 2 februari verstuurd naar Driss Azami, voormalig minister van Begroting en de huidige burgemeester van Fez, specificeert dat "deze beslissing genomen door de gemeenteraad van Fes is in strijd met de bepalingen van de wet van lokale overheden, No. 14-113 in artikel 100 ".

In een verklaring aan Le360 verduidelijkte Driss El Azami dat de gemeenteraad van Fes nooit had gevraagd om het verbod op het mengen in kapsalons en spa's/beautycentrums. "We hebben gesproken over de wetten die gelden voor de kappersbranche en voor spa's/beautycentrums in Marokko, maar er was geen sprake van een verbod op het mengen", zei hij. Hij voegt eraan toe dat "een kapper moet, volgens de wet, gekwalificeerde professionals in dienst hebben om een vergunning te krijgen voor deze mix (mengen van mannen en vrouwen)".

© Redactie 2017
marokko
fez
mengen
verbod
kapper
spa
mannen
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi