Charki Draiss spoort ambtenaren Al Hoceima aan sociale ontwikkelingsprojecten te versnellen

marokko
25
8 feb '17
Afgevaardigde Minister van Binnenlandse Zaken Charki Draiss heeft de ambtenaren van Al Hoceima aangespoord om de uitvoering van tal van maatschappelijke projecten te versnellen.

Draiss reisde gisteren naar Al Hoceima om spanningen tussen politie en demonstranten te proberen weg te nemen. Deze ontstonden zondag toen demonstranten zich verzamelden om El Khattabi te herdenken, meldt Moroccoworldnews.

De botsing tussen de politie en de demonstranten leidde volgens de DGSN tot 27 gewonde leden van de veiligheidsdienst, en de demonstranten melden dat ze werden 'misbruikt' tijdens de politie-interventie.

De herdenking van El Khattabi was onderdeel van een voortdurende reeks van demonstraties na de dood van Mouhcine Fikri, een visboer uit Al Hoceima die eind oktober 2016 onder tragische omstandigheden overleed tijdens het protesteren tegen de inbeslagname van zijn koopwaar door de autoriteiten.

Tijdens zijn ontmoeting met de ambtenaren, drong Draiss er bij hen op aan om oplossingen te vinden voor de snelle uitvoering van de kritische ontwikkelingsprojecten in Al Hoceima, zoals de Menarat Al-Mutawasat.

Draiss drong er bij alle burgers ook op aan om 'gedisciplineerd' te zijn en te voldoen aan de wet, met de nadruk op de verantwoordelijkheid van de autoriteiten om "de openbare orde te beschermen en op te treden bij elke actie die het verkeer belemmert of schade brengt aan publieke eigendommen".

Draiss deed ook een beroep op de ambtenaren om een dialoog met de burgers te openen om effectieve oplossingen te vinden en de ontwikkeling van de projecten van de stad te versnellen.

Het Directoraat-Generaal van Nationale Veiligheid (DGSN) gaf maandag een verklaring waarbij zij het gebruik van rubberen kogels ontkennen en melden dat "niemand van de demonstranten is aangehouden".

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
demonstranten
charki draiss
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?