Madrid naar Tanger in minder dan 1 uur: Hyperloop trein bereikt halve finale

buitenland
2
8 feb '17
Een futuristische treinproject, dat belooft Madrid en Tanger te koppelen in minder dan één uur, heeft de halve finale van een wereldwijde competitie bereikt.

De Tanger-Madrid "Hyperloop" wordt ontwikkeld door een Spaanse onderneming die deelneemt aan de 'Hyperloop One Global Challenge'. De wedstrijd heeft tot nu toe 2600 inzendingen ontvangen van 35 teams uit de hele wereld.

Een hyperloop is een "capsule" trein waarin de passagiers half liggen en die in staat is om afstanden te overbruggen met dezelfde snelheid als een vliegtuig, meldt Moroccoworldnews.

Het gezamenlijk onderzoeksproject om de hyperloop te ontwikkelen werd voor het eerst gelanceerd door de Zuid-Afrikaanse ingenieur Elon Musk, oprichter van SpaceX en Tesla.

Volgens de organisatoren van de wedstrijd zou de hyperloop reizen met een snelheid van 1200 kilometer per uur en de Straat van Gibraltar oversteken door middel van een onder de zee zwevende tunnel.

In een interview met de Spaanse krant El Independiente zei project manager Luis Gonzalez dat dit nieuwe middel van vervoer zou zorgen voor "een stabiele link" tussen Afrika en Europa.

"We moeten ons Afrika inbeelden over 50 jaar, het is het continent van de toekomst", aldus Lorenz. Hij voegde toe dat Tanger niet willekeurig gekozen is. "Het is een centrum van handel en ontwikkeling. De stad is de toegangspoort tot Afrika, en van daaruit kan het project worden uitgebreid naar Nigeria of andere gebieden."

Of de Madrid-Tanger inter-continentale Hyperloop de finale zal bereiken, zal pas bekend worden in mei van dit jaar.

Eerste hyperloop 1 test:

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=rfhPdwJVL8Q
© Redactie 2017
madrid
tanger
hyperloop
hogesnelheidstrein
competitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi