Bouw vakantiepark 'Agadir Land' definitief van de baan

marokko
6
9 feb '17
Bouwproject van ruim 330 miljoen dirham gaat niet meer door!

Waar eerder een akkoord was met de plaatselijke autoriteiten van Agadir is men al kort na de bouw afgezwaaid. De aannemer die het project had moeten realiseren kon na 10% van de werkzaamheden te hebben verricht alweer stoppen. De projectontwikkelaars achter Agadir Land laten tegenover het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum weten erg teleurgesteld te zijn. 

"Ons doel is om te investeren in ons mooie land en ook om voor banen te zorgen. Het was dan ook een flinke tegenslag toen we te horen kregen van de technische commissie dat de bouw per direct gestopt moest worden. We zaten toen al op ongeveer 10% van de totale werkzaamheden, een bedrag van om en nabij de 30 miljoen dirham zat al in het project."

Agadir Land zou een multifunctioneel vakantiepark worden met hotels, flatwoningen, zwembaden, een bioscoop, een kartbaan en zelf een aquapark. Deze toeristische trekpleister zal dus niet meer van de grond komen. De gemeenteraad van Agadir laat in een persbericht weten verbaasd te zijn over de ommezwaai van de partijen die eerder wel goedkeuring gaven aan het project. Een lid van de gemeenteraad, Abdeltif Ouammou, laat weten dat dit besluit het imago van Marokko schade aan doet. 

Bekend is nu, zo meldt Akhbar Al Yaoum, dat er juridische stappen ondernomen gaan worden door de projectontwikkelaar. 

© Redactie 2017
marokko
agadir
vakantiepark
annulering
bouw
project
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?