Internationale atletiekbond IAAF legt veranderen sportersnationaliteit aan banden

marokko
1
9 feb '17
Van de ene naar de andere nationaliteit hoppen is voorlopig niet meer mogelijk.

Nog meer dan in het voetbal is het veranderen van de sportersnationaliteit een groot probleem binnen de atletieksporten. Zo ook in Marokko, vandaar ook dat de Marokkaanse bond net zoals een aantal andere landen beroep deed op de internationale atletiekbond IAAF. Het gebeurt te vaak dat van oorsprong Marokkaanse atletieksporters, om welke reden dan ook, van sportersnationaliteit wisselen en daarom bewust niet meer voor Marokko uitkomen. In de meeste gevallen gaat het om opportunistische sporters die al dan niet vanwege een flink geld bedrag voor een ander land willen uitkomen. 

De IAAF heeft deze ontwikkeling voorlopig aan banden gelegd, aldus het Marokkaanse medium Al Massae. Het is tot aan 't einde van dit kalenderjaar niet meer mogelijk om van nationaliteit te wisselen, dit totdat er een strikter beleid wordt uitgestippeld voor dit probleem. 

In het verleden liep Marokko al twee keer goud mis op Olympische Spelen. Op de Spelen van 2008 in Peking door Rachid Ramzi uitkomend voor Bahrein. En tijdens de afgelopen Spelen in Rio de Janeiro door Kenyane Ruth Jebet die ook voor datzelfde land uitkwam. 

© Redactie 2017
marokko
atletiek
iaaf
nationaliteit
wetgeving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?