VVD'er: geen jonge mannen uit Midden-Oosten

algemeen
0
10 feb 8:04
De grenzen moeten dicht voor jonge mannen uit het Midden-Oosten. Dat zei VVD-Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes donderdag tegen radiozender BNR. Volgens haar dreigt West-Europa een soort 'Eurabia' te worden.
"Het mengt voor geen meter", aldus Berckmoes over de verschillen in cultuur en geloof. Door de enorme bevolkingsgroei daar komen jonge mannen uit Afrika en het Midden-Oosten hiernaartoe. Die migratie moet gewoon stoppen, zegt ze. "Daar moeten we onze grenzen goed tegen afschermen." Volgens BNR doet de waarschuwing van Berckmoes denken aan PVV-leider Geert Wilders, die ageert tegen de komst van "Islamitische testosteronbommen".

Met name het Islamitisch geloof is een gewelddadig geloof, zegt de VVD-politica. "Ik krijg hier geheid gedonder mee, maar I don’t care", aldus Berckmoes, die niet op de VVD-lijst voor de komende verkiezingen staat.

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vindt de uitspraken van zijn partijgenote "een goeie verklaring waarom ze niet meer op de VVD lijst staat." De VVD maakt zich ook zorgen over de grote migratiestromen, maar de wijze waarop zij dit zegt, verklaart waarom ze op het stembiljet ontbreekt, aldus Zijlstra. Gebrek aan politiek gevoel? "Ik vind dat een mooie formulering."
© ANP 2017
vvd
midden-oosten
eurabia
migratie

Populaire tags
wk voor clubs
amsterdam
eredivisie
al quds
doden
erdogan
al jazira
moskeeën
onderzoek
mbark boussoufa
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir