Marokko bereikt hoogste FIFA Ranking sinds 2009: 48e plek mondiaal

marokko
0
10 feb '17
Ter vergelijking de ranking van februari 2016 was 80 en die van deze maand 48!

Het verrassende succes op de afgelopen Afrika Cup heeft zijn uitwerking gehad op de FIFA Ranking van Marokko. De Leeuwen v/d Atlas presteerden het om voor het eerst in 13 jaar tijd de kwartfinale op het continentale toernooi te halen. Na 2009 was het de nationale ploeg niet meer gelukt om de top 50 van de wereldranglijst binnen te dringen, na afgelopen maand is dit wel gelukt.

De Atlas Leeuwen positioneren zich momenteel op de 48e plek mondiaal (negen plekken gestegen na vorige maand) en de 10e in Afrika. Ter vergelijking, vorig jaar stonden we nog op de 80e plaats, een stijging van 32 plekken in één jaar tijd. Mede door het mindere succes tijdens de vorige Afrika Cups en het mislopen van WK's scoorde Marokko zo erbarmelijk slecht op de ranking. Voor wedstrijden op eindtoernooien en in kwalificatiereeksen worden de meeste punten toegekend en uitgerekend tijdens deze wedstrijden presteerde Marokko slecht. 

Een hoge FIFA Ranking is positief voor lotingen voor kwalificatiereeksen van toernooien. Landen met een hoge Ranking worden in één pot gezet waardoor zij elkaar ontlopen. 

© Redactie 2017
marokko
fifa ranking
afrika cup
hervé renard
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi