Marokkaans elftal vindt in Tunesië en Burkina Faso uitstekende sparringpartners

marokko
0
10 feb '17
Nigeria en Senegal zeiden af, Tunesië en Burkina Faso dienden zich aan voor de oefenduels in maart.

Dit keer staan er wel serieuze tegenstanders tegenover 't Marokkaanse elftal in oefenduels. Gisteren maakt de Marokkaanse voetbalbond FRMF via de officiële kanalen de twee opponenten bekend. De Leeuwen v/d Atlas openen tegen Burkina Faso op 24 maart en nemen 't 4 dagen later op Tunesië, beide duels worden overigens afgewerkt in het Grand Stade de Marrakech. Onder Badou Zaki speelde men liever in het Grand Stade d'Agadir, Renard lijkt dus de voorkeur te geven aan de 'Rode Stad'. 

Op de afgelopen Afrika Cup bleef Tunesië net als Marokko hangen in de kwartfinale, Burkina Faso daarentegen verloor in een bloedstollende halve finale van Egypte. Het duel werd beslist in een penaltyserie waarbij de Egyptenaren uiteindelijk aan het langste eind trokken. 

Eerder maakte bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa bekend dat hij een officieel verzoek had ingediend bij de bonden van Nigeria en Senegal. Deze wezen dit verzoek echter af. Verwacht wordt dat twee weken voor de data van de oefenduels de selectie bekend wordt gemaakt door bondscoach Hervé Renard. 

© Redactie 2017
marokko
oefeninterlands
maart
hervé renard
marrakech
tunesie
burkina faso
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?