Uitgelicht: Marokkaanse vader doet verhaal over mishandeling zoon in Utrechts zwembad

marokko
25
11 feb '17
Na maandenlang briefverkeer is er nog steeds niks met de zaak gedaan.

Als ouder is het verschrikkelijk om te moeten vernemen dat je nog jonge kind door een ander mishandeld is, en al helemaal als het een volwassene betreft. Dit overkwam Mimoun uit Utrecht, de Marokkaanse vader doet zijn verhaal tegenover Marokko.nl over het voorval wat zich ruim een half jaar geleden afspeelde maar waarvan de nasleep nog steeds zichtbaar is. Diens 8-jarige zoon lijdt tot op de dag van vandaag aan wat hem op die bewuste zomerse dag overkwam in zwembad Fletiomare te Utrecht. 

Wekelijks volgen de leerlingen van de Islamitische basisschool Al Hambra zwemles in zwembad Fletiomare. Dit gebeurt dan onder toezicht van twee docenten van de school die toekijken hoe de leerlingen onder begeleiding van de zwemleraren hun lessen volgen. Op de bewuste dag kozen beide docenten, vanwege de warmte, de sterkte van het chloor en daarbij ook nog de Ramadan, ervoor om niet gedurende de hele les aanwezig te zijn. Ze hielden 't bij rondjes die ze om de zoveel tijd liepen. 

Ook Ahmed had duidelijk last van de warmte en kon het conditioneel dan ook niet bijbenen. Omdat hij uitgeput was koos hij ervoor om even langs de kant plaats te nemen. Iets wat slecht viel bij de betrokken zwemleraar Jack V. Deze sommeerde Ahmed, die herhaaldelijk aangaf niet door te kunnen, om toch weer het zwembad in te gaan. Toen Ahmed weer weigerde schuwde de leraar het gebruiken van geweld niet. Na Ahmed in zijn buik te hebben gestompt, wat volledig overbodig geweld was en Ahmed zich fysiek onmogelijk kon meten met de man, ging de leraar nog een stap verder.

Ahmed's vader geeft aan dat de leraar zijn zoon bij de knie heeft gepakt en hiermee tegen zijn kin heeft gestoten. Hierdoor raakte de Ahmed uit evenwicht waarna hij tot tweemaal toe met zijn hoofd tegen het raam aankwam. Dit buitenproportionele geweld bleek nog niet genoeg voor de zwemdocent, ondanks dat Ahmed haast smekend aangaf echt niet door te kunnen en het uitschreeuwde van pijnkreten, pakte de man hem bij zijn middel en gooide hem zo het zwembad in. 

Zijn vader trof aan het einde van de schooldag een fysiek en emotioneel gebroken Ahmed aan. Meteen informeerden zijn klasgenoten de vader over hetgeen zich had afgespeeld die dag. Ondanks herhaaldelijk contact met zowel de schooldirectie en via via ook de directie van het zwembad zijn er tot op heden geen passende maatregelen genomen tegen Jack V. Mimoun geeft aan het gevoel te hebben dat hij continu van 't kastje naar de muur wordt gestuurd. Ook poogde hij aangifte te doen tegen de man en zelfs de politie gaf de vader nul op het rekest. 

De familie hoopt middels dit bericht meer aandacht voor de zaak te krijgen, vooral nu er van geen één kant medewerking verleend lijkt te worden en Ahmed tot op de dag van vandaag de gevolgen ondervindt van wat hem is aangedaan. 

© Redactie 2017
marokko
mishandeling
zwembad
zwemleraar
utrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi