Minister van Binnenlandse Zaken onderschrijft hoge effectiviteit Marokkaanse terreurbestrijding

marokko
2
12 feb '17
Zowel nationaal als internationaal is Marokko een toonaangevende partner als 't om terrorismebestrijding gaat, aldus de minister.

De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Cherki Drais, liet zich onlangs tijdens een ontmoeting met parlementariërs in Rabat uit over hoe Marokko ervoor staat in de strijd tegen terreur. In een persbericht van zijn departement is te lezen dat Marokko's aanpak van terrorisme niet alleen is gebaseerd op het veiligheidsvraagstuk. De strategie om binnen- en buitenlandse veiligheid te garanderen wordt ook nog vastgesteld aan de hand van economische, sociale, religieuze en culturele aspecten. 

Drais benadrukt de enorme daadkracht van het Marokkaanse veiligheidsapparaat door het hoge aantal aanslagen wat verijdeld is en terreurcellen die zijn opgerold. Sterker nog, Marokko is volgens Drais internationaal gezien een toonaangevende partner geworden als 't om de strijd tegen terreur gaat. Onder meer met landen uit de Europese Unie wordt nauw samengewerkt, landen uit die regio hebben veel gehad aan de expertise van Marokko op dit gebied. 

© Redactie 2017
marokko
terrorisme
daech
strijd
aanpak
effectief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?