Extra inzet Marokkaans leger bij grens met Mauritanië

marokko
4
12 feb '17
Recentelijke ontwikkelingen maken extra legerinzet van Marokko noodzakelijk.

Het Marokkaanse leger gaat haar capaciteit aan de Mauritaanse grens zeer binnenkort verhogen, dit meldde het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia afgelopen vrijdag. Het zou alles te maken hebben met de illegale praktijken in het gebied die zich steeds frequenter voordoen, met name de drugssmokkel vormt een waar hoofdpijndossier voor de veiligheidsdiensten daar. 

Ook zou deze keuze gemaakt zijn op basis van een gebeurtenis die zich onlangs nog heeft voorgedaan bij de grenspost. Negen Marokkaanse militairen zouden zijn berispt vanwege 't feit dat ze nalatig te werk waren gegaan. De mannen zouden zonder ook maar te hebben gecontroleerd wie er in een voertuig zat, het het Marokkaanse grondgebied hebben laten verlaten. Deze zaak wordt nog druk onderzocht, de betrokken militairen zouden nu op non-actief zijn gezet. 

Al maandenlange houdt men een verscherpt toezicht in het gebied. Vooral na de zogenoemde moordoperatie van vorig jaar groeide het besef dat er meer mankracht nodig was om de situatie in de regio stabiel te houden. 

© Redactie 2017
marokko
mauritanië
smokkel
drugs
mensen
grens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?