Marokkaans-Spaanse samenwerking in de strijd tegen handel in cultuurgoederen

marokko
2
13 feb '17
In samenwerking met Spanje en UNESCO, heeft Marokko een programma gelanceerd ter bestrijding van illegale handel in cultuurgoederen in het Koninkrijk.

Dit programma bestaat uit een project om trainers op te leiden in de strijd tegen de illegale handel in cultuurgoederen, opgericht door het Marokkaanse ministerie van Cultuur waaraan UNESCO en het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking zowel financiële als technische steun hebben gegeven.

Het project heeft mogelijk gemaakt dat er "een nationale kern van trainers is opgericht,  vier regionale informatie en bewustmaking workshops over de illegale handel in cultuurgoederen zijn gehouden en een handboek is ontwikkeld voor opleiding over de bestrijding van de illegale handel in cultuurgoederen", aldus een officiële verklaring.

Deze activiteiten zijn gericht op instellingen die betrokken zijn bij de bescherming van culturele goederen in Marokko, met inbegrip van onder andere het ministerie van Cultuur, het ministerie van Justitie, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Gendarmerie en de douane.

Het programma heeft "de capaciteit van een professionele basis opgebouwd en versterkt om nationale en internationale juridische maatregelen en instrumenten ter bestrijding van de illegale handel in cultuurgoederen in praktijk te brengen". De kern van deze strategie zal worden gepresenteerd op 17 februari tijdens een vergadering met alle betrokken partijen, die zal plaatsvinden op de Koninklijke Academie in Marokko.

© Redactie 2017
marokko
spanje
unesco
cultuurgoederen
illegale
handel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?