VS traint FAR in mijnopruimingsoperaties

marokko
6
13 feb '17
Al Massae meldt vandaag dat er oefeningen van de Marokkaanse, Afrikaanse en Amerikaanse legers aan de gang zijn in de omgeving van Agadir, in het kader van AFRICOM.

In de omgeving van Agadir, heeft het Amerikaanse leger een nieuw veld geïnstalleerd voor veld training en manoeuvres met het Amerikaanse leger en de Afrikaanse legers, zei het hoofd van de Koninklijke Landmacht (FAR) .  Dit gebied bevat een veld met mijnen om Amerikaanse, sub-Sahara Afrikaanse en Marokkaanse soldaten te trainen, meldt de krant. De training omvat veld oefeningen, het gebruik van wapens, medische en veterinaire ondersteuning, vredesoperaties, en andere acties.

Deze operaties zijn onderdeel van AFRICOM, de Amerikaanse Commando in Afrika, een unit met verenigde krachten onder het Amerikaanse ministerie van Defensie, en voor het beheren van de Amerikaanse militaire operaties en de betrekkingen met de 53 Afrikaanse landen.

Marokko stond aan de top van de vijf landen om gastheer te zijn van AFRICOM, vanwege de geografische ligging dicht bij de Sahel, de Sahara en andere Maghreb-landen.Na de weigering van Marokko, ondertekende Senegal een overeenkomst met de VS om het Amerikaanse leger te hosten.

© Redactie 2017
marokko
agadir
far
africom
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi