Verpleger in Oukacha gevangenis betrokken bij drugssmokkel

marokko
1
14 feb '17
Afgelopen donderdag werd een verpleger, in dienst bij de interne ziekenboeg van de Oukacha gevangenis in Casablanca, gearresteerd omdat hij drugs de gevangenis in probeerde te smokkelen.

Volgens de krant Assabah werd de man gearresteerd met 60 gram drugs toen hij voorbereidingen trof om terug te keren naar zijn post. Hij zou als tussenpersoon handelen tussen een Frans-Algerijnse gevangene, opgesloten voor internationale drugshandel, en een ex-gedetineerde die onlangs gratie kreeg.

Assabah meldt dat de gevangenis administratie al onderzoek deed naar de verpleger omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij de illegale handel van mobiele telefoons in de gevangenis.

De verpleegkundige werd gearresteerd door de gerechtelijke politie van Hay Mohammadi en in hechtenis genomen in opdracht van de procureur-generaal. Tijdens het verhoor onthulde hij de namen van zijn leveranciers, de betrokken gedetineerden en de tussenpersonen. Hij heeft ook toegegeven dat de drugs in zijn bezit bestemd was voor de Frans-Algerijnse gedetineerde. De drugs was hem toevertrouwd door een ex-gedetineerde die onlangs gratie kreeg en momenteel weer actief wordt gezocht door de gerechtelijke politie.

© Redactie 2017
marokko
casablanca
oukacha
gevangenis
drugssmokkel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?