Spaanse minister: Belangrijke rol Marokko bij ontwikkeling Afrika

marokko
0
14 feb '17
Marokko's terugkeer naar de Afrikaanse Unie (AU) zal Marokko toestaan om hun rol te spelen bij de ontwikkeling van Afrika, zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis gisteren.

"Gezien de belangrijke positie van Marokko, die is teruggekeerd naar de Afrikaanse Unie, kan Marokko hun rol spelen in de ontwikkeling van het Afrikaanse continent", vertelde Dastis aan MAP.

In dit verband herinnerde de Spaanse minister eraan dat zijn land ingenomen is met de terugkeer van Marokko in de pan-Afrikaanse organisatie tijdens het 28ste jaarlijkse top in Addis Abeba.

"Spanje wenst samen te werken met Marokko om Spanje's aanwezigheid in Afrika te versterken, het continent van de toekomst", zei de Spaanse diplomaat, eraan toevoegend dat "met de steun van Marokko, zal dit meer haalbaar en meer constructief zijn".

Dastis zei ook dat tijdens zijn ontmoeting gisteren met de Marokkaanse minister Salaheddine Mezouar de "intensiteit en de diepte" zijn besproken van de betrekkingen tussen de twee landen op alle gebieden. Alsmede de middelen om bilaterale actie in het Middellandse Zeegebied en de EU te versterken.

Photocredit: Moroccoworldnews

© Redactie 2017
marokko
afrika
spanje
ontwikkeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi